Välkommen till min blogg

Jag är certifierad pt och coach och fd hotelldirektör. Jag har drivit mitt eget hotell i 10 år och under denna tid pluggade jag Personlig Träning 1 år på Bergqvists i Linköping, det var främst för att jag älskar att träna och för att ha denna service till mina hotellgäster samt min personal. Jag hade ett litet gym på hotellet och 3 dagar / v tog jag och min fd make ut dom hotellgäster som ville och var morgonpigga på en lång pw och fick på såvis tillfälle att lära känna våra gäster och visa upp vår fina stad samt knyta kontakter som ju är så viktigt. Mitt hotell var ett litet fint hotell med 56 rum som alla var inredda i klassisk hotellstil med en personlig touch. Jag älskade detta och det var mitt yrke i många år innan jag fick mitt eget. Men för 1,5 år sedan så skilde jag mig och hela mitt liv blev annorlunda…….hotellet lades ner i samband med detta och hela min tillvaro blev kaos och jag miste fotfästet…….vad göra? Jag har alltid varit företagsam, stark och klarat mig själv väldigt bra så vid då 53 års ålder stod jag där…..ta anställning på ett annat hotell var inte att tänka på så jag hade sett en väninna från Linköping som också drivit sitt eget hotell och skiljt sig och nu var SAS flygvärdinna hon var dessutom äldre än mig och jag tänkte, kan hon kan jag…….sagt och gjort!

Tiden då vi fortfarande bodde under samma tak var jobbig och jag åkte mycket till Stockholm där jag bodde innan jag träffade min fd make. Min gamla chef och vän är VD på GrandHotel och jag älskar detta underbara hotell och då jag är i Stockholm bor jag alltid där och får då även glädjen att träffa henne min fina väninna. Har massa fina vänner där så efter en lång promenad och tillhörande tjejsnack på Djurgården en snöig och solig lördag med min fina väninna A tog jag beslutet att söka till SAS. Det innefattade en liten presentationsvideo och den gjorde jag sittandes i mitt fina rum på Grand Hotel för 2 år sen. Kvällen spenderades hos en annan fin väninna J och hennes man där jag berättade vad jag gjort och dom tyckte det var ett bra beslut.

Pirriga veckor flöt förbi och jag berättade inte för någon om denna ansökan som jag skickat in……en dag fick jag besked att jag var välkommen till Arlanda på personligt möte och det såg jag verkligen fram emot! Under denna tid hade jag och min fd make blivit vänner igen, lagt skilsmässan på hyllan och var helgen innan på weekend med goda vänner i Stockholm och bodde på härliga Grand igen. Vi hade en sen flight hem så vi tog en söndagsbruch tur ut i skärgården. Trevligt och gott sen var det dags att åka till Arlanda och då känner jag att det nog var något på denna buffe som inte riktigt var ok……illamående! Hem kom vi och jag lyckades hålla mig ok hela vägen hem men sen brast det, så sjuk hela natten och hela dagen efter och på onsdagen skulle jag åka till Sthlm igen för personligt möte med SAS……..men jag satt på redeye till Sthlm på onsdagsmorgonen och till min fd m sa jag att jag skulle på nätverksmöte (har varit mentor inom hotell/restaurangbranschen) och det var ju inget konstigt.

Väl på mötet gick allt så bra och jag kände att detta kan vara en ny härlig karriär för mig. Fick chansen och tog den och på den vägen är det. Dock så höll ju inte mitt äktenskap men jobbet har hållit i sig och nu jobbar jag som flygvärdinna på JetTime som är ett danskt privatägt flygbolag som främst flyger chater men även annat. Jag älskar mitt jobb och det nya bolaget men saknar alla fina kollegor på SAS och den tiden jag var där var helt underbar också. Har fått vänner för livet och fin livserfarenhet.

När skilsmässan var verklighet var det så dags att välja var jag ville bo…..jobbade ju ut från Arlanda en bodde i Helsingborg och nu skulle det då köpas bostad. Jag letade i Sthlm och hittade inget som jag kände skulle kunna bli mitt nya hem så jag började titta på Helsingborg och där var den min nya bostad! Stranden utanför fönstret, underbar utsikt, härliga krogar inom gångavstånd samt nära till skogen och citykärnan. Här har jag nu skapat mig ett underbart hem och trivs så bra, älskar inredning och pysslar mycket och ofta. Här lagar jag goda middagar till mina vänner och har väldigt ofta bjudningar. Det som kändes svårt i själva separationen och skilsmässan är nu förbi och jag umgås med våra gemensamma vänner igen. Visst är det en enorm sorg att skiljas och jag saknar min fd make ofta men som någon klok sa, livet går vidare……..

Under hela denna period har jag även tränat massor både själv, i grupp på yogan samt coachat och tränat vänner och bekanta. Jag känner sådan glädje i att se utveckling och framåtanda både hos mig själv och hos dom jag tränar. En av mina ”kunder” sa att hon aldrig älskat sin kropp då hon tyckte hon var tjock och otymplig men efter att vi tränat så kände hon för första gången det ok att ligga naken på en klippa och sola. Härligt!

Jag är även mamma åt en 28 årig son och farmor till 2 underbara barnbarn Noah 4 år och Luna 2 år. Dom bor i Spanien så jag åker så ofta jag kan dit och hälsar på, saknar dom massor! Svärmor, dotter och syster samt vän till mina underbara vänner.

Ser fram emot den fortsatta resan genom livet!

Kategorier Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close