HomeSweetHome

Då är jag hemma igen efter en härlig slinga! Åkte till Helsinki i fredags eftermiddag för att sova över och checka in kl 07 på morgonen lördag och jobba med finska kollegor. Jag och styrman som också är svensk åkte till basen i Helsinki en kulen, regnig och mörk lördagsmorgon. Träffade vår crew och i begav oss iväg till flyget. Inte alla finnar talar svenska så vårt företagsspråk är engelska då vi ju är från både Danmark, Sverige och Finland. Jag fick jobba i aft (bak i planet) tillsammans med en kollega som kunde svensk/finska men jag har inga problem att prata engelska och det förstod dom sen och allt gick galant och vi hade en härlig lång flygning (6,5h) till Teneriffa där vi möttes av sol och värme! Så härligt att byta ut denna gråa trista höstdag mot sol och värme för 24h. Väl av planet mötte i upp en annan crew från Köpenhamnsbasen och vi alla åt en sen lunch för att sen alla åka Binter till Gran Canaria där vi skulle bo.

Incheckade och uppackade ombytta och förväntansfulla möttes vi vid poolen, här somnade jag en stund i solstolen och vaknade pigg och utvilad med en härlig lyckokänsla i kroppen. Solade lite till sen bar det av till shoppingcentret som ligger vid vårt crew hotell. Shoppade lite roliga saker på Carrefour och sen tillbaka till rummet för att fixa till mig inför middagen som vi alla åt tillsammans, då visar det sig att det ligger en crew till från Köpenhamnsbasen och vi blev ett stort härligt glatt gäng som intog restaurangen och hade en underbar lördagskväll sittandes ute i sommarnatten…….goda gambas, lax med ris och grönsaker, gott rött och en dessert på det senare somnade jag gott i min stora härliga hotellsäng.

Vaknade med ett ryck och tittade på klockan, 09.30 oh neeeeej! sovit bort hela dagen som jag skulle ha till att träna och sola innan avfärd….nu var det bara ner till frukosten och försöka ”fånga resten av dagen” i solen. Väl nere på frukosten möter jag mina kollegor som skrattar åt mig och säger -men Camilla! godmorgon! klockan är bara 09.00 och vi har gott om tid till att njuta av förmiddagen, hahahaha! Ja, tidsomställningen…….Helsinki är 1h fram och Gran Canaria är en timme tillbaka….helsnurrigt! Nåväl, en god frukost och många glada skratt, det fanns även en massa spanska stridspiloter som satt och flirtade och vilka snyggingar……en tur till hotellets gym och sen några timmar i solstolen, kommer bli en härlig säsong för oss på Gran Canaria, Teneriffa mm!

Sol, träning och njutning på hög nivå sen upp på rummet och piffa till mig inför en resa mellan Las Palmas – Rhodos, inga passagerare ombord så vi var 6 crew som åkte denna resa på 5h för att hämta upp säsongens sista passagerare på Rhodos och ta dom hem till Helsinki. Kort vila heter det och det innebär att man inte får sina 12h som räknas som vila…..jag kom till hotellet 03 och åkte till flygplatsen dagen efter alltså igår kl 09, trött men supernöjd och glad!

Åkte hem med SAS och möttes av en gammal kollega som jag inte känner men som fick mig att känna mig så välkommen och hon pratade med mig som om vi känt varann i flera år, härligt! Så med ett glatt leende på läpparna somnade jag gott i den 1,5h det tar att komma till Kastrup. Väl där så kuskade jag hem på tåget och det var regn, regn så långt ögat nådde…..tog mig en promenad hem med allt bagage, paraply men det kändes skönt att sträcka ut. Blev en härlig massage hos min lokala Thai massage där det sen bjöds på te, vattenmelon och mycket frågor kring mitt spännande jobb!

HomeSweetHome, så härligt att komma hem, packa upp, starta tvätt, ansiktsmask, duscha, tvätta håret, morgonrocken på, tända massa ljus, göra en god middag och lägga mig i min goa säng och Netflixa. Det blir en tidig kväll, så nöjd och glad!

Godmorgon alla! Fortsätter här på gårdagens påbörjade blogginlägg…….somnade visst!

Sovit så gott och vaknade av mig själv 08, idag har jag stand-by från kl 11 och jag är redo, har redan strykt och hängt fram uniform mm, ligger här i min goa säng och skall äta frukost. Strax skall jag duscha och göra mig klar så det bara är uniformen som skall på om dom ringer in mig. Känns som om solen skall bryta genom molnen idag och blir det inget jobb så blir den en löprunda i skogen……har så mycket spring i benen känner jag! Längtar tills på torsdag då jag åker till Spanien för att besöka mina älskade som och mina älskade barnbarn………

påväg till lite shopping Las Palmas
off we go
homesweethome
Kategorier Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close