Godmorgon

Då var det måndag igen och ännu en härlig arbetsvecka och helg har passerat. Jag har ju inte ledigt varje helg men nu under januari har jag haft turen att ha ledigt då det hänt roliga saker…..jag fick ligga i en solstol under veckan på Las Palmas och tränade bra. Det blev en härlig löprunda och ett gott pass på hotellets gym. Det är inte alltid en social och rolig crew man jobbar med och denna gången var det just en sådan lite mer osocial och tråkig……blev rätt mycket egentid vilket var helt ok. Jag roade mig själv och åt middag i min härliga hotellsäng och somnade tidigt.

Jag har upplevt vid några tillfällen nu att sen jag sökte till cabin chef så har attityden hos några kollegor förändrats betydligt och då inte till det bättre….märker av en attityd som osar avundsjuka, konkurrens och regelrätt ”vuxenmobbing” vilket aldrig är okej! Jag har ju som jag berättat tidigare varit chef och drivit mitt eget hotell under många år och chef har jag varit nästan i hela min hotellkarriär vilket är över 25 år. Jag har i mitt nya arbete fått ta många steg bakåt och varit väldigt ödmjuk i detta och dessutom är jag ju ”äldre” och måste ta hänsyn till de yngre hela tiden…….är detta rätt?! Ja på sätt och vis då det ju är viktigt att kunna acceptera att din ”chef för dagen” är 20 år och har mer erfarenhet i branschen är jag men jag vet ju att dom omöjligt har ledarskap som räcker till…..detta märker jag hela tiden och det vet branschen säkert också om men nu är den sådan. När man tog beslut i att se på erfarenhet och inte stirra sig blind på ålder så har man ju fått en bra mix med både unga och lite äldre men den ödmjukhet som vi äldre visar dom yngre måste gå båda vägarna annars uppstår det just vuxenmobbing och annan obehaglig stämning……det är oftast män som står för detta har jag erfarit. Är det så att man är rädd för kvinnor som har pondus och en lång karriär med sig in in en ny utmaning? Varför kan man inte se detta som en tillgång vilket ju uppenbarligen arbetsgivaren gör, istället för att se konkurrens och möta detta med illvilja? Tråkigt!

Jag har en utmaning även kommande arbetsperiod då jag skall jobba med en av dom värsta som jag råkat ut för…..känns inte så trevligt men jag hoppas det blir en bättre upplevelse än sist…..

Men det var en härlig känsla att ta tåget hem i fredags och på vägen hem i ösregnet stannade jag och köpte fina tulpaner till värdinnan som höll i afterworken jag var bjuden på och även till mig själv. Hem och packa upp samt slappa en stund med en god lunch innan det var dags. Såååå trevig avslutning på en annars inte så socialt trevlig vecka. Härliga nya bekantskaper och mycket skratt. God mat och gott vin. Blev ganska sent men vaknade dagen efter och mådde så bra!

En av mina fina väninnor kom och vi tog en lååååång och härlig powerwalk i underbart vårlikt väder med tillhörande lunch på vårt favorit ställe Linnea. Lördagskvällen blev en pyssel i hemmet kväll och jag har nu börjat få ordning på lite ”att göra” och i helgen får jag äntligen en garderob till mitt sovrum. Nu har jag lite ”feelgood” att göra innan en ny arbetsvecka. Bryn form/frans färgning och en välbehövlig massage. Hoppas ni alla får en fin vecka!

Mitt vardagsrum med nya spegeln uppsatt och fina franska tulpaner
PowerWalk
Kategorier Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close