CoronaTider…….Väntans tider……

Godmorgon! Då har jag suttit på stand-by i 3 dagar och det är bara början på en väldigt lång tid med ovisshet……Min bransch har ju drabbats väldigt hårt av detta virus såsom många andra. Jag har fortfarande jobbet kvar men lever i ovisshet för hur det skall bli. Vi får uppdateringar varje dag då vår tillsatta grupp ”taskforce” har möte dagligen för att se över hur vi kan lösa denna kris på bästa vis. Det vi vet är att alla kollegor på den finska basen har blivit permitterade i 90dagar…….så sorgligt! Vi på danska basen har inte fått något besked än. Men jag är född optimist och tänker att detta blir säkert bra till slut!

Under tiden har jag fått hem mina älskade barnbarn från Spanien så nu har jag huset fullt med barn och barnbarn……mysigt och livat värre, hahaha! Tack och lov skiner solen och vi kan vara ute mycket då dom ju är fylla av spring i benen och upptäckarglädje. Sitter här och njuter av mitt morgon kaffe och skall snart bege mig ut i den fina men kalla vårdagen. Frukosten är bortplockad och barnen påklädda. En ny dag och nya möjligheter. Igår blev det en lång hiking och idag blir det också hiking med barnvagn. Jag som brinner för hotell och restaurangbranschen vill ju gynna dom som fortfarande driver verksamheter så vi har ätit ute varje dag sen min stand-by började vilket ju också är ett sätt att fortsätta leva livet…….vi är alla friska och glada och hoppas få fortsätta vara det.

Träning på gym är ju inte att tänka på just nu så vi väljer att träna utomhus, det finns ju massor av fina utegym som vi kan besöka. Jag och de mina vägrar lyssna på alla ”domedagsprofeter” och väljer LIVET! Vi har alltid tvättat händerna och hostat/nyst i armväcket så det är liksom inget nytt. Visst tänker man en extra gång på vissa saker såsom att besöka min mor som är 87år och sängliggande sen hon bröt höften på julafton……dit går jag inte då jag ju som flygande och har varit utsatt för massor av människor och rest mycket kanske bär på detta virus. Riskgruppen är ju dom äldre och dom som har sjukdom sen tidigare….vi pratar i telefon och uppdaterar varann om livet så det är helt ok.

Jag hade turen att få jobba på en härlig slinga förra veckan och hade fint stop på Teneriffa där vi blev försenade och fick stanna några extra timmar på det vackra hotellet och njuta av den härliga solen. Jag var ute på en lång pw i Santa Cruz som vi bor i när vi är där, en underbar stad som jag gärna åker tillbaka till. Vi märkte inget av det ”undantagstillstånd” som annars råder i Spanien, min familj (barn och barnbarn) bor ju i Cadaques och där har det varit utegångsförbud mm i mer än en vecka nu. Dom fick på nåder åka bussen till Barcelona där om flög i nästan tomt flyg till Danmark och åkte med tåg vidare över bron till Malmö där man gick genom någon sluss för att få komma hem tillslut till oss i Helsingborg. Så nu är familjen samlad, så skönt!

Så mitt råd till er alla, gå ut i naturen och njut av våren, umgås med era nära och kära och försök i dessa svåra tider att fortsätta njuta av LIVET!

En vy från fina Santa Cruz
Mina underbara barnbarn och jag vid vår strand Fria Bad
Kategorier Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close