Fredagen 18/9-2020

Goodmorning KIRUNA! Solen skiner och vi vaknar upp och ser ut över gruvan, bergen och sjön. Så härligt, äntligen är dagen här då vi skall åka bussen upp till Nikkaluokta för att till fots ta oss till Kebnekaise Fjällstation. En stadig frukost, lite flirt med snygga norrlänningar och en härlig bussfärd med en supertrevlig chaufför som guidar oss på vägen i ett stormigt men soligt väder når vi Nikkaluokta. Här har vinden tagit i rejält och vi möter folk som skall hem igen efter att ha bestigit Kebnekaise eller gått Abisko-Kebnekaise och alla är så glada och nöjda men trötta och slitna och längtar efter att få relaxa i bussen tillbaka mot civilisationen, hahaha……Vi är på G mot vildmarken och är så förväntansfulla! handlar lite proviant och ger oss av på denna 1,9km långa vandring till Fjällstationen. Det är så vackert och solen skiner, dessa höstfärger, vilken tavla! Det fotas flitigt trots att vinden friskar i och vi kämpar med våra 20kg tunga ryggsäckar i den hårda motvind som vi går i HELA vägen. Vackra vyer, en fika i naturen på en ganska vindstilla plats, kisspauser där vi inte kissar i motvind, hahaha…..vi skrattar så tårarna rinner! KÄMPA, KÄMPA, JUST DO IT! Vinden i byarna är 30 sekundmeter och det känns när det friskar i, tur vi har våra supertunga ryggsäckar annars hade vi blåst iväg! All smiles, MEN sen kommer regnet! Vi har mött ett par som är påväg mot Nikkaluokta som berättat att vi är ca 2,5h från Fjällstationen och det när regnet börjar. På med regnskyddet på ryggsäckarna och iväg. Vi har regncapes med oss men detta är ju givetvis inget alternativ då vinden piskar och vi går i motvind…….efter regn kommer solsken…….no, no, det kommer hagel! Vi får världens mest naturliga peeling ever…….men vi kämpar på! Gå för helvete är ett uttryck som dyker upp då en av oss vill stanna och fy fan och fuck är andra sen det underbara, vi är nog där snart! Men det är som en ”hägring” nope vi har längre än vi tror men när vi äntligen ser husen så har vi faktiskt gjort en 1,9h som skall ta ca 5-6h beroende på pauser, väder mm, på 5,5h trots hård vind, regn, hagel och pauser, härligt och starkt jobbat av oss! Blöta, peelade och trötta snubblar vi in i lobbyn och möts av en sprakande brasa, glada och uppsluppna människor som myser med en ”after hiking” drink. Vi kan inte komma upp på rummet fort nog och få av oss dom blöta kläderna, piffa till oss och sätta oss i gemenskapen. Torkrummet är givetvis fyllt och vi får tråckla in våra dyngsura kläder, klicka med våra armband på hotellrumsdörren, hahahaha (det är ett litet bås med en bunkbed jag på överslafen och Annette på underslafen. ett fönster, element (tack och lov så vi kan torka våra skor) en byrå och dörren besår i ett draperi! Så mysigt, piffar oss i myskläder och borstar till håret sen blir det middag och samkväm med resten av besökarna på Fjällstationen. Vilken härlig kväll med underbara människor, gitarrspel, utbyte av historier, skratt och gott vin vid brasan. Vi alla pratar ju om att bestiga eller ha bestigit Kebnekaise, vissa har gjort det förr och andra är här som vi för första gången. Några har försökt denna dag att komma upp på toppen men hindras av snö, storm och dimma……Vi får väderprognosen och inser att vinden skall bli ännu hårdare dagen efter, alltså ingen bestigning……..Suck!

Men vad är väl en bal på slottet!

Vilken underbar dag påväg till Kebnekaise Fjällstation
Vackra vyer
Äntligen ser vi målet!
Trötta fötter!
Kategorier Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close