Söndagen 20/9-2020

Vi hade dagen innan pratat med en väldigt erfaren klättrare som varit uppe på vartenda berg i hela världen och han sa till oss att vi gjort en superbra vandring upp till Fjällstationen i den hårda vinden och att vi förmodligen skulle få supertufft väder även på vägen åter till Nikkaluokta. Vi fick rådet att ta oss upp tidigt och ge oss av senast 06.30 denna morgon. Sagt och gjort vi tog oss upp och gav oss iväg denna tillsynes blöta söndagsmorgon. Vi hade även fått berättat för oss att denna man gått sträckan Nikkaluokta – Kebnekaise på endast 4h………Både jag och min väninna är tävlingsmänniskor och vi nästan ”slogs” om vem av oss som skulle gå först på dom ställen där det endast får plats en person……hahaha…..vi sa inget om detta men vi gav järnet och genom stock och sten, sol, regn, hård vind tog vi oss ner till Nikkaluokta på 4h12min! Här skall det räknas in fotografering, kisspaus och nästan på mållinjen går mitt skosnöre upp och vi blir försinkade något, hahaha….. men vi marscherar in på Nikkaluokta stationen efter 4.12h trötta, stumma i benen och hungriga som vargar men lyckliga och väderbitna. Våra Sthlms vänner sitter då där och njuter i värmen av hamburgare och har tagit sig dit med helikopter, vi skulle gjort så OM vi nått toppen dagen innan men vi valde den hårda vägen åter. Busschauffören blev så glad när han ser oss och är så glad att vi kommer tillbaka helskinnade efter detta tuffa väder och långa hiking. Det kanske inte låter så långt MEN med det underlag man går på och det ogynsamma väder vi hade så är detta en väldig bedrift och vi är väldigt nöjda och glada ändå. Bussresan tillbaka till Kiruna är skön och vi längtar efter en lång het dusch, tvätta håret och lägga dom härliga ansiktsmaskerna som jag inhandlat till oss. Härligt, sen hinner vi med en sightseeing av Kiruna med den vackra kyrkan, Empes och staden. Dagen avslutas med en god middag på vår favorit Thai Artic. Jag kan säga att jag fick kämpa för att inte somna direkt när mitt huvud landade på kudden!

ByeBye Kebnekaise, see you in a year or so!
Nästan framme i Nikkaluokta
Äntligen i Nikkaluokta
Kiruna Kyrka
Kategorier Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close